Er du lost i opgavelitteraturen? Få overblik over hvilke bøger, du skal læse hvornår.

 

Den gode opgave, Specielt om specialer, Article Writing Tool, Skriv artikler, Studiehåndbogen, Problemformulering og Scribo. Der findes et væld af bøger, der kan hjælpe dig i din opgaveskrivning.

Udover Den gode opgave, som er nyttig i alle faser af din opgaveskrivning, kan det være en fordel at kende til bøger der er målrettet specifikke faser af skrivningen eller tidspunkter i din studietid. Læs med og få overblik over al den gode opgavelitteratur.

 

Skal du i gang med at skrive din første akademiske opgave?

…Så vil du helt sikkert have gavn af Studiehåndbogen. Bogen er til alle studiestartere på 1.-3. semester på mellemlange og lange videregående uddannelser. I bogen finder du gode råd omkring det at skrive en opgave, og du får samtidig hjælp til hvordan du bedst kommer ind i studierne og studerer effektivt.

Studiehåndbogen giver svar på alle dine spørgsmål omkring informationssøgning, opgaveskrivning, studieteknik, akademisk argumentation, samt skrive- og læseblokeringer. Du får også råd omkring eksamen, økonomi, karriereplanlægning, studiejob og meget mere.

Køb bøgen her.

Hvis problemformuleringen driller

…Er der naturligvis også hjælp at hente. Peter og Lotte har nemlig udgivet hæftet Problemformulering i serien Studieteknik. Med udgangspunkt i eksempler på problemformuleringer, hentet fra autentiske opgaver, giver de gode råd og forslag til, hvordan du skriver en holdbar problemformulering der hænger sammen med dit samlede undersøgelsesdesign.

Køb bogen her. 

Er du den digitale type?

Fortvivl ej! Du kan også få hjælp til problemformuleringen med programmet Scribo. Her finder du blandt andet en interaktiv spørgeguide til din problemformulering og litteratursøgning.

Prøv Scribo her.

 

Bliv specialeklar

I Studieteknik-serien finder du også bogen Specielt om specialer. På dette tidspunkt i studiet har du sandsynligvis gennemtygget Den gode opgave flere gange. Derfor kan det være rart med en bog, der udelukkende fokuserer på specialet.

Specielt om specialer er en aktivitetsbog der sætter dig hurtigt og effektivt i gang med specialet. Bogens aktiviteter er planlægninger af eller kladdeudkast til specialetekst. Det får du hjælp til:

At finde et emne, problemformulere, udvikle og planlægge en god skriveproces, finde og vælge stof, finde litteratur og kilder, bruge teori og metoder hensigtsmæssigt, strukturere din tekst og formulere teksten fagligt og klart.

Køb bogen her.

 

Når opgaven skal blive til en artikel

Du har afleveret din opgave, er glad for resultatet, og du har måske ovenikøbet modtaget en god karakter for den. Hvorfor så ikke omskrive opgaven til en artikel, andre kan få gavn af?

Få hjælp i artikelhåndbogen Skriv artikler. Bogen introducerer dig for tre artikeltyper, der gør det nemmere for dig at vælge hvilken artikelgenre du skal bruge til at formidle dine fund.

Køb bogen her.

Er du den digitale type?

Du kan også få hjælp til at skrive din artikel med det digitale værktøj Article Writing Tool. Sitet hjælper dig med at:

  • komme i gang med at skrive
  • planlægge artiklens fokus, formål, argumentation m.m.
  • skrive udkast
  • strukturere artiklen
  • tjekke en artikel igennem inden aflevering
  • revidere ud fra.

 

Prøv ATW her.