Problemformulering

– på videregående uddannelser

4. udgave 2014, 70 sider

Køb Problemformulering hos Academic books

Del af serien Studieteknik

En god problemformulering er grundlaget for at skrive en god opgave, og derfor er udarbejdelsen af en klar og faglig problemformulering afgørende for at komme godt fra start. I denne 4. udgave af problemformuleringshæftet er eksemplerne hente fra såvel de bløde/tørre som fra de hårde/våde fag, og hæftet vil derfor være relevant for en bred målgruppe af studerende på både mellemlange og lange videregående uddannelser, samt fra bachelor- til specialeniveau.

Du kan bruge hæftet, hvis du er studerende og skal skrive opgave alene eller i gruppe, eller hvis du er vejleder.

Med afsæt i en række kommenterede eksempler på problemformuleringer, hentet fra autentiske opgaver, får du gode råd og forslag til, hvordan du skriver en god problemformulering, der hænger sammen med det samlede undersøgelsesdesign i din opgave.

Hæftet bygger på modellerne fra bogen Den gode opgave håndbog i opgaveskrivning på videregående uddannelser (2012), og det supplerer programmet Scribo problemformulerings- og litteratursøgningsværktøj(2014). Her finder du en interaktiv spørgeguide til problemformulering og litteratursøgning. Se dette på scribo.dk.